Metalliseren/Scouperen

Metalliseren

Metalliseren is het aanbrengen van een zinklaag op staal. Deze zinklaag biedt vervolgens een betrouwbare bescherming tegen roest.

De zink wordt met behulp van een vlamspuit aangebracht op het oppervlak. De zink wordt als draad van een spoel afgerold en door een opening van het vlamspuitpistool geschoven. Vervolgens wordt het in een vlam gesmolten en door middel van een krachtige luchtstroom op het materiaal gespoten.

Het resultaat is een duurzame corrosiewerende laag, wij raden deze behandeling aan voor stukken die buiten komen te staan.

Belangrijk is dat deze laag geen enkele voorbehandeling meer vraagt om verdere laklagen aan te brengen. Het licht ruw en poreus oppervlak verankert daaropvolgende lagen, het loslaten van toplagen wordt bijna zo goed als onmogelijk. Het is een zeer goede en duurzame bescherming tegen corrosie en er kan geen vervorming van het materiaal optreden.

Inwendig is de constructie niet beschermd zoals bij het thermisch verzinken.

Laagdikte : deze techniek heeft als voordeel dat je de laagdikte kan aanpassen aan de eisen van de klant of het milieu waarin de constructie zal geplaatst worden.